英语角|如何成为时间管理大师?欢迎你来听!
2021-06-01 09:03   审核人:

时间是一件礼物,每天的24小时,每小时60分钟,它让我们有机会做一些了不起的事情,可以诠释你独特的才能,也可以改变你的生活。那么大家都是如何利用时间的呢?自己在学习和生活中又有什么样的习惯呢?

有同学描述了大部分人的一天:上课点到,打开电脑处理没处理完的PPT,新的青年大学习又安排过来;好多待处理的作业没有做,杂事混在一起总能忘记一两件;好不容易挨到下午,打打游戏刷刷抖音,两个小时就这样过去了;到了下晚自习的时间还是有作业没做完,想想算了,回到寝室刷刷手机又到了凌晨......

明明看起来很努力,总结起来每天干的也就那些相同的事情,没什么创新。每天累的精疲力尽,可是工作计划从来不能按时完成,没觉得偷懒,但是时间无声无息地流逝在哪里?周而复始,依旧深陷‘忙碌’的怪圈。

时间管理最终就是关于做出选择的。其实我们每天都有24小时的时间可用,每星期168小时,该如何去使用这些时间,选择权在我们的手里。只有当我们自己真正意识到是如何支配时间的,我们才能去管理好时间。我们一起来讨论一下吧!

同学们可以参考以下句型做好准备!

Do you have the feeling that “ time flies” ?

Yes, too much time has passed by before we know it.

No, I often read and play games to while away time.

· Why do you have the feeling that “time flies”/ why not?

Because I value life and don’t want to see it end.

Because our living pace is getting quicker and quicker with every passing year.

Since I think some of the time is boring and hard to kill.

· Why should we learn to manage time?

One’s time is one’s life, wasting time means wasting one’s life.

Our experience of life will be that we have more time.

We can improve our efficiency in work.

· What’s your advice for starting to manage your time?

I manage my time by resolving problems in order of importance and urgency / by setting my priorities straight.

I do it by making full use of organizational tools, such as Evernote, Forest, Calendar~

I always stay on track by turning off my phone and focusing on my work.

I set time limits, such as, turn off my phone from 7-9 p.m. while I do my work.

可在PU口袋上报名参加,活动结束后在J3大门口统一签退

时间:2021年62日 星期三下午16:00